Nybörjare

Nybörjarorientering 2017

Kom med och ha roligt och lär dig orientera!

Glada femmaniter på Ekorrstigsfinalen

Nybörjarskolningen passar både för nybörjare utan förkunskaper och för dem som redan kan grunderna men vill lära sig mera. Vi riktar oss främst till barn och tonåringar, men också vuxna är välkomna. IF Femman har de senaste åren haft cirka 100 deltagare i nybörjarverksamheten.

I år kör vi med introduktion i Smedsby och sedan fortsätter vi tillsammans på måndagar under maj månad. I Vörå ordnas nybörjarträning tillsammans med Vörå IF, mera info på voraif.fi

Program för nybörjarorienteringen 2017. Vi samlas kl 18.

 2.5 Smedsby-Böle skola  22.5 Botniahallen
 8.5 Botniahallen 29.5 Träningstävling, Vasa
15.5 Kvevlax ?

Anmäl gärna ert deltagande här.
Alla uppgifter behövs för att vi skall kunna ta en försäkring för ert barn när de deltar i nybörjarverksamheten.

Fortsätter på sommaren samtidigt som tisdagsträningarna

Nybörjarledare

Smedsby: Susanna Finskas och Annika Lindgren

Vörå: Jan Torrkulla

Träningsprogrammet

Efter nybörjarskolningen fortsätter nybörjarträningarna för alla på tisdagarna tillsammans med de äldre orienterarna. Programmet kan ibland ändras så kolla alltid hemsidan under fliken Gästbok.

Alla som under säsongen deltar i minst 8 olika orienteringsevenemang belönas med en medalj på säsongsavslutningen och de som deltar i över 15 träningar eller tävlingar, varav minst 2 tävlingar eller träningstävlingar får en pokal.

Vid varje träning erbjuds olika nivåer av banor eller andra övningar. Den lättaste banan har tydliga stigar, åkerkanter och liknande ”ledstänger” som man kan följa hela vägen. Vartefter kunskaperna och självförtroendet växer kan man sedan gå över till en lite svårare bana. Ledare finns på plats och ger instruktioner innan man startar, och någon av ledarna följer med runt banan om det behövs.

Välkommen med! (Fyll i de träningar du deltagit i och få pris på avslutningen)

Träningsdagbok 2017

 

Kortkurs i orientering (från 2006)