Information om Friidrottslicenser

Friidrottsförbundet SUL har bestämt att alla föreningar från och med säsongen 2021-2022 ska betala idrottarnas licenser via olympiska kommitténs plattform Suomisport (funktionen finns på både svenska, finska och engelska).
Alla idrottare oberoende ålder som tänkter tävla under säsongen behöver en licens, men observera att det inte ingår någon försäkring i licensen för 14 år och äldre idrottare.
Även distriktstävlingar kräver licens.

Vi ber att du så fort som möjligt skaffar ett konto (Sport-ID) på Suomisport och därefter ansöker om samt betalar licensen.
För idrottare under 18 år måste en vårdnadshavare först skaffa konto på Suomisport och därefter skriva in barnet (se instruktionerna nedan).

Gör så här:

1. Gå in på nätet på www.suomisport.fi
  2. När du skriver in dig i Suomisport får du ett Sport-ID. Om du är under 18 år bör din vårdnadshavare först skriva in sig i Suomisport, sedan kan vårdnadshavaren skriva in idrottaren, som då får eget Sport-ID.
    Vårdnadshavaren skriver in idrottaren genom att klicka på funktionerna längst uppe till höger, och använda funktion “lägg till underhållsberättigad” (“lisää huollettava”).
  3. Ansök om fiidrottslicens (Gren: Yleisurheilu) och välj förening IF FEMMAN.
  4. Betala licensen och spara kvittot.
    Sänd sedan mail till kassör Victor Högholm på victor.hogholm@gmail.com för att få licensen ersatt.

OBS
Föreningen utreder ännu möjligheten att skaffa licenser åt idrottarna men behöver du licensen genast är ovan instruktion som gäller!
Detta gäller alla som anmält sig till friidrottssäsongen eftersom licensen även innehåller försäkring åt barn under 14år!

FSO Träningsdag 20.11

IF Femman arrangerar FSO:s träningsdag 20 november

IF Femman hälsar alla FSO-orienterare varmt välkomna till Vasa och Vörå. Programmet i korthet:

• 10:00 sprint, Vasa
  • 14:00 backdrag med orientering, Vörå

Anmälan senast 18 november via denna länk. Träningsdagens pris är 6 €/person och betalningen sker till IF Femmans konto FI4549702720001167 eller Mobile Pay 91604 (IF Femman) eller Epassi IF Femman. Ange som meddelande FSO-träning.

Anmälan HÄR !

Sprint

• Banläggare: Matias Lund
  • Startmöjlighet från 10:00
  • Möjlighet att springa 1–3 sprintbanor på ca 2 km var
  • Inga skärmar, endast band på kontrollerna
  • Parkering längs Strandgatan och i området runt restaurang Strampen
  • TC https://goo.gl/maps/4Ws2eCtw6h9cLFY1A

Backdrag 14:00

• Banläggare Jan Torrkulla
  • Backdrag följt av en kort orienteringsbana tillbaka ner till startpunkten
  • Samling vid Vörå skidcentrums parkering 14:00 https://goo.gl/maps/1DX9rm9dzbuqdcPy9
  • Träningen går i grannterrängen till långdistansen och stafetten på nästa års FSOM

Femman-mästerskap och avslutning 7.11

Startlista Femman Sprint 2021

Direktiv

Online resultat ( om det lyckas )

Nu är det dags för Femman-mästerskapen. I år blir det sprintorientering i centrum av Smedsby.
Samling vid högstadiets parkering. Dusch och ombyte i högstadiets omklädningsutrymmen.

Efter att vi sprungit så blir det mat och avslutning på Cafe Olympia i Vasa, Olympiagatan 3 (bredvid gamla busstationen).

Finns här

PROGRAM:

Söndag 7.11.2021

10:00 Omklädningsrummen öppnar
11:00 Första start i Sprinten (startavgiften ingår i maten)
13:00 Omklädningsrummen stänger

12:15 – > Maten klar på Olympia (flytta er dit vartefter ni tävlat klart så blir det inte kö)
Efter att vi ätit är det prisutdelning

Meny:

Hamburgerbuffé och tårta
Ingår: Matdryck (saft, mjölk, kotikalja, vatten), kaffe, te

PRIS: