Alexandra Enlund får 2017 års stipendium ur Jan-Erik Halls minnesfond

Styrelsen för Jan-Erik Halls minnesfond har beslutat att tilldela 2017 års stipendium till Alexandra Enlund. Styrelsen består av Andreas Hall, Mathias Hall och Niklas Enlund. Niklas jävade sig och deltog inte i beslutet.

Alexandra hade ett mycket framgångsrikt år ifjol med deltagande i junior-VM på hemmaplan och ett brons i ultralånga-FM samt ett guld på FSOM-långdistans som höjdpunkter.

Vi önskar Alexandra lycka till i framtiden!

Tidigare stipendiater:

2013 Otto Sund
2014 Julia Järveläinen
2015 Julia Järveläinen
2016 –

Fonden har stiftats till minne av Jan-Erik Hall som hastigt avled 6.1.2011. Fondens syfte är att ge ekonomiskt stöd åt orienterare i IF Femman som ligger nära landseliten så att de kan ta ännu ett steg i sin utveckling och genom detta förstärka föreningen som helhet.

Jan-Erik Hall föddes 13.8.1955 och var aktiv i IF Femman orientering hela sitt liv. Han började orientera redan i slutet av sextiotalet och hörde i slutet av sjuttiotalet till distriktseliten i seniorklassen. Jan-Erik ingick bland annat i Femmans lag, som 1979 hemförde guldet i Finlands Svenska orienteringsförbunds mästerskap i Kronoby. Han fungerade som IF Femman orienterings ordförande från 2006 fram till sin död och arbetade hårt för föreningens bästa.

Enligt uppdrag,
Andreas Hall